Το άγχος είναι μια αντίδραση του οργανισμού όταν νιώθει ότι απειλείται , και μπαίνει σε εγρήγορση όλος ο οργανισμός για να αντιμετωπίσει την συγκεκριμένη απειλή. Όμως η παρατεινόμενη αυτή αντίδραση οδηγεί σε εξάντληση και κόπωση το νευρικό σύστημα, προκαλώντας μια σειρά από συμπτώματα που είναι χαρακτηριστικά της κρίσης άγχους ή του χρόνιου άγχους.Τέτοια είναι η ταχυκαρδία, εφίδρωση, τρόμος άκρων σειρών, αίσθηση παλμών και φόβος επικείμενου , αιφνίδιου θανάτου ή καρδιακού επεισοδίου.

Οι λέξεις που χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν την διαταραχή πανικού είναι συχνά εκφοβιστικές. Τρόμος…ταχυκαρδία, αίσθηση ότι  πρόκειται να πάθει κανείς κάτι ζάλη, φόβος για το φόβο.

Διαβάστε περισσότερα: Διαταραχή Πανικού

 H ιστορία της Λένας, (που περνώντας σε μια φάση έντονων αλλαγών στη ζωή της άρχισε να παθαίνει κρίσεις πανικού) .Κάποια στιγμή χρειάζεται να γυρίσουμε πίσω για να καταλάβουμε τι έγινε. ‘Έτσι κι εγώ, σαν τον Κοντορεβιθούλη, άρχισα να ψάχνω τις πέτρες που είχα αφήσει για να βρω το δρόμο για το σπίτι, το εσωτερικό μου σπίτι. Ήθελα βοήθεια, όχι ντάντεμα. Πήγα στον ψυχίατρο. Ένας άγνωστος κύριος μου έδωσε διάφορα άγνωστα φάρμακα που τα κατάπινα μαζί με η ντροπή μου. Η αδυναμία μου να είμαι σαν τους άλλους με εξευτέλιζε. Ήταν η ώρα που τα I.Q. δεν βοηθάνε. Αλλά τότε δεν το ήξερα αυτό. Η συνειδητοποίηση και η αποδοχή της κατάστασης μου πήραν πολύ καιρό. Ο εγωισμός μου με κοντράριζε καθημερινά. Έχω όμως και τα καλά μου. Όταν κάποιος αποδεδειγμένα ξέρει, εγώ ακούω. Και τον κύριο τον άκουγα. Έπαιρνα τα φάρμακα μου και περίμενα. ‘Η έτσι νόμιζα. Αργότερα αποδείχτηκε ότι δεν περίμενα καθόλου. Είχα ήδη ξεκινήσει η διαδρομή παρέα με τους φόβους μου, τις κρίσεις πανικού και τα προσωπικά μου φαντάσματα. Τα φόρτωσα όλα στις αποσκευές και έφυγα μια βδομάδα στο Παρίσι με τις δύο φίλες μου.

Διαβάστε περισσότερα: Η ιστορία της Λένας (κρίσεις πανικού)